Atunci când intrăm într-un spațiu ne ghidăm după referințe contextuale, adică, primele lucruri pe care creierul le percepe prin intermediul vederii: lumina, culoarea și forma.
Noi începuturi: lumina, culoarea și forma
Pornind de la acestea, ceea ce trebuie noi ca floriști să facem este să stabilim o funcționalitate prietenoasă între spațiu și decorațiunile, elementele florale pe care le propunem.
Dacă încăperea este luminoasă, ai foarte multe variante. Într-un spațiu întunecat, îți recomand să nu încarci prea mult locația; optează pentru aranjamente florale de mici dimensiuni. O idee pe care o sugerez și în cazul în care ai încăperi cu tavane joase.
O altă soluție este integrarea lumânărilor în decor, pe mese, acestea luminează spațiile și crează o atmosferă intimă și romantică.
Dacă evenimentul se desfășoară într-un spațiu generos caracterizat de tavane înalte, atunci îți recomand să profiți de acest aspect și să realizezi aranjamente pe suporți înalți.
În acest caz trebuie să ai în vedere proporția dintre înălțimea suportului și volumul aranjamentului creat de către tine.
În cazul în care realizezi un aranjament cu un volum mic (40 cm diametru de ex.) și dorești să-l expui pe un suport înalt de exemplu de 80 cm /100 cm. nu vei scoate în evidență deschiderea sălii ci mai degrabă o spațialitate care nu-ți va avantaja decorurile florale.
Mai multe detalii despre proporții găsești aici.
Relaționarea culorilor
Cromatica aranjamentelor tale trebuie să potențeze și să evidențieze culorile existente în sala de eveniment.
Și cum pentru orice există o soluție, îți recomand un prieten bun – studieză teoria culorilor, cercul culorilor și joacă-te realizând diferite combinații/scheme cromatice.
Știi că există aplicații care te pot ajuta în acest sens?
Îți las aici o listă cu top 5 aplicații, care de regulă funcționează astfel: Introduci o fotografie cu sala, iar algoritmul aplicației, îți selectează toate culorile existente și apoi îți recomandă mai multe scheme cromatice potrivite, în relație cu fotografia ta.
Forma – și linile ei directive
Îți sugerez să notezi formele predominante, statement din locație.
De exemplu:
- forma meselor;
- forma încăperii- este formata din mai multe linii drepte, sau linii curbe;
- forma scaunelor, etc. .
Aceste linii pot dicta formele aranjamentelor tale și recuzita. Mereu este vorba despre echilibru. Dacă ai foarte multe linii drepte, poate încălzești locul cu niște aranjamente cu forme organice spre exemplu.
Dacă vrei să pui în evidență o nișă sau un element arhitectonic definitoriu pentru sală, te orientezi să-i urmărești cel puțin o latură.
Foarte faina abordare și o armonie perfecta intre arta simetrie estetic și sufletul tau 😉
Maddie, este tare drăguță, îți mulțumesc pentru feedback! Te îmbrățisez!